• Zdokonaľovací plavecký výcvik

            V dňoch 11.12.2023-15.12.2023 naši žiaci 6.a 7.ročníka absolvovali plavecký výcvik. Napríek tomu, že začiatky boli ťažké, v piatok, na výstupných testoch všetci ukázali veľké zlepšenie. Veríme, že si žiaci tento výcvik užili a budú sa tomuto krásnemu a zdravému športu venovať aj v budúcnosti. Na záver im chceme zaželať pekné vianočné prázdniny .

            Kolektív učiteľov : Mgr.Bernátová, Mgr.Fatľa a Mgr Sekelský

          • Kam po základnej škole

            Dňa 5.12. 2023 sa žiaci 8. ročníka  zúčastnili výstavy KAM PO ZÁKLADNEJ ŠKOLE na ktorej sa prezentovali stredné školy (gymnáziá a stredné odborné školy) z Prešova, súčasťou prezentácie boli aj stánky firiem – zamestnávateľov.

          • OZNAM - protidrogová prevencia

            Vážení rodičia,

             

            chceme Vás upozorniť na nebezpečnú psychoaktívnu látku HHC – laboratórne vytvorený kanabinoid, podobný marihuane. Táto látka je v mnohých krajinách už zakázaná. Na Slovensku je zatiaľ verejne dostupná – dá sa legálne kúpiť, napr. z automatov. Máme viaceré informácie, že sa táto látka šíri medzi našimi žiakmi v podobe žuvačiek, cukríkov, želé a pod.  

            Prosíme Vás, poučte svoje deti, aby boli ostražité, neprijímali nič podobné od „kamarátov“ a aby si nekupovali výrobky s obsahom tejto látky.

            Vedľajšie účinky HHC sú zvracanie, úzkosť, závraty, sucho v ústach, nespavosť, paranoja, zrýchlená srdcová frekvencia, červené oči,  zahmlený úsudok, strata vedomia. Ako je tomu aj pri iných už zakázaných drogách, tak aj pri tejto látke (HHC) si dieťa môže vybudovať závislosť.