• Noc s Andersenom


            V noci z 31.3.2023 na 1.4.2023 sa v priestoroch našej školy konala každoročne organizovaná "Noc s Andersenom". Jedná sa o medzinárodné podujatie, ktoré sa zameriava na podporu čítania a pripravuje sa pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Počas tejto noci strávili deti piateho a šiesteho ročníka nezabudnuteľnú noc v knižnici plnú čítania, zábavy, dobrodružstiev a súťaží. Vďaka tomu im tieto zážitky pomôžu nadobudnúť pozitívny vzťah k čítaniu a k zmysluplnému tráveniu voľného času. Atmosféra bola skvelá a deti si mohli otestovať svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti pracovať v tíme. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto úžasného podujatia.

          • Z rozprávky do rozprávky

            Marec patrí knihám, a preto sme sa tento mesiac venovali knihám, ktoré sú dôležitou súčasťou nášho života. Ponúkajú nám množstvo informácií a prenesú nás do sveta fantázií. Vybrali sme sa “Z rozprávky, do rozprávky. Boli pripravené rozprávky: 1. Tri prasiatka, 2. Červená Čiapočka, 3. Snehulienka a sedem trpaslíkov, 4.Tri medvede. Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť a spoluprácu. 

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 3.3.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. Zúčastnili sa ho žiaci prvého a druhého stupňa základnej školy, ktorí boli najúspešnejší v jednotlivých triednych kolách. Súťažilo sa v troch kategóriách. Prvú kategóriu tvorili žiaci 2. -4.ročníka, druhú kategóriu žiaci 5.-6.ročníka a tretiu kategóriu žiaci 7.- 9.ročníka. Spolu sa na Hviezdoslavovom  Kubíne predstavilo 17 žiakov, ktorí si pripravili rôzne ukážky od súčasných slovenských, ale aj svetových autorov. Aj v tomto školskom roku zasadli do poroty staré známe tváre – Mgr. Zuzana Šibová, Mgr. Melánia Ňachajová, PaedDr. Eva Lojová, Mgr. Anna Hudáková a Mgr. Lucia Olejárová. Členky poroty mali naozaj ťažkú a náročnú prácu, aby spoločne vybrali recitátorov, ktorí budú školu reprezentovať  na Okresnom kole HK v Prešove. Dňa 28.3.2023 nimi budú Maroš Mišenko v I. kategórii v prednese prózy a Daniel Marton v III. kategórii taktiež v prednese prózy. Všetci im už teraz držíme palce!

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe vysokej chorobnosti žiakov, pedagógov a odporúčania RÚVZ v Prešove riaditeľ školy v dňoch 23.3. - 24.3. 2023 prerušuje výchovno-vzdelávací proces. Žiaci, ktorí navštevujú školskú jedáleň, budú automaticky odhlásení z obedov. Nástup do školy bude v pondelok 27.3. 2023.

            Za pororozumenie vám ďakujeme.

             

          • Oznam

            Vážení rodičia.

            Dňa 22.03.2023 budú žiaci 5.A, 6.A, 7.A, 8.A triedy hromadne odhlásení z obedov v školskej jedálni z dôvodu riaditeľského voľna - testovanie deviatakov.

            Za pochopenie vám ďakujeme.

          • Karneval 2023

            V piatok, 03.02.2023, sa v škole konala veľká zábava. Po dlhej dobe všakovakých obmedzení sme mali školský karneval. Žiaci všetkých potešili originálnymi a nápaditými maskami a spoločne s učiteľmi sa zabavili v rytme diskotéky organizovanej deviatakmi. Súčasťou programu bolo vyhlasovanie a ocenenie najkrajších masiek, stoličkový tanec a najmä všetkými očakávaná tombola. Veríme, že dobrý pocit z karnevalovej atmosféry si preniesli deti aj domov a už teraz sa tešíme na budúcoročný karneval.

          • Nové sadzby poplatkov za stravné

            Vážení rodičia, od 1. februára 2023 sú v platnosti nové poplatky za stravné schválené obecným zastupiteľstvom. 

            Platby za stravné je potrebné uhradiť do 15. kalendárneho dňa v predchádzajúcom mesiaci.

            Ak ste už platbu zrealizovali za mesiac Február 2023, prosíme Vás len o doplatenie rozdielu. 

            Finančné pásma sú stanovené Ministerstvom školstva SR. Obec stanovuje 2. finančné pásmo odo dňa účinnosti VZN.


            poplatky_od_1.2.2023.xlsx

          • Vianočný program

            Vážení rodičia, milí žiaci. Pozrite si fotogalériu a videozáznamy z vianočného programu a opäť sa preneste do prekrásnej atmosféry Vianoc, ktoré sú za dverami.

            Zároveň vám v mene celého kolektívu školy prajeme radostné, pokojné a požehnané VIANOCE.

          • Detský čin roka & " Dlaň dokorán"

            Naša škola sa zapojila do krásnej akcie „Ľudské dobro“, ktorá bola súčasťou projektu „Detský čin roka - Dlaň dokorán“. Od organizátorky pani Mgr. Kataríny Kmeťovej sme dostali ďakovný mail, ktorý si môžete prečítať nižšie.

            Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľkám, ktoré sa do projektu zapojili.

             

            Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k myšlienke šírenia dobra medzi deťmi. Malo a vždy to bude mať zmysel... Aj vďaka Vám bol tento ročník celoslovenskej ankety Detský čin roka naozaj výnimočný nielen pre nás. 13.12.2022 sme si v BA prevzali mimoriadne ocenenie. 

            Posielam odkaz na pieseň, ktorá je venovaná aj Vám. Nech spríjemní   predvianočný čas, pohladí dušu a dodá nádej, že tento svet môže byť lepší, ak si ho taký spravíme. 

            S pozdravom a VĎAKOU  Mgr. Katarína Kmeťová, ZŠ s MŠ Trakovice.

            https://www.detskycin.sk/

            https://www.detskycin.sk/default/videoklip-nech-sa-dobre-deje-nam.html

          • Vianoce v škole - tradície Vianoc


            V týždni od 12.12. 2022 – 16.12.2022 sa žiaci ZŠ s MŠ Svinia, na prvom stupni (špeciálne triedy) zapojili do vianočnej aktivity – Vianoce v škole – tradície Vianoc.

            Žiaci, pod vedením svojich pani učiteliek vyrobili krásne vianočné ozdoby, ktorými  si vyzdobili či už triedy, alebo aj chodby našej školy. Starší žiaci vyrobili vianočnú ikebanu, či napiekli  papierové perníky. Koniec týždňa sme si spríjemnili aj vianočnou hudbou a posedením, pri teplom čaji a vianočných oplátkach.

            Všetkým prajeme krásne, pokojné a požehnané Vianoce.

          • Mikuláš v škole


            6. decembra 2022 neobišiel Mikuláš ani našu školu. V réžii našich deviatakov potešil sladkosťami žiakov materskej aj základnej školy. Deti sa Mikulášovi poďakovali množstvom básničiek a pesničiek. Keďže máme na škole len dobré deti, Mikuláš tentokrát nepotreboval čerta a ako výpomoc mu stačili anjeli. 

          • OZNAM - Školská jedáleň

            Vážení rodičia, vedúca školskej jedálne vám oznamuje, že stravné za mesiac január 2023 je potrebné uhradiť do 15.12.2022. Platby prijaté po tomto dátume vám budú vrátené a žiak v mesiaci január 2023 nebude mať na stravu nárok.

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť.

          • Farebný jesenný týždeň

            ​​​​​​​Aký by bol svet bez farieb? Smutný, jednotvárny, pochmúrny. V novembri je príroda oblečená do najkrajších a najpestrejších šiat. Nielen príroda! Druhý novembrový týždeň sa na našej škole niesol v znamení farieb.   Každý deň sme si vyrobili niečo iné. V pondelok sa rozsvietili chodby pestrou žltooranžovou  farbou jesenného slniečka. V utorok škola ožila oranžovou, hnedou a zelenou farbou listov. Streda sa niesla červenou farbou  v znamení lásky – červené muchotrávky. Štvrtok bol hnedý - gaštanový. Farbám jesene sme sa venovali aj v piatok - čakali nás jesenné tekvičky.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            ,, Farebný jesenný týždeň”  - týždeň, v ktorom prispievame k tomu, aby sme si uvedomovali krásu prírody a vzájomného priateľstva.

          • OZNAM

            Vážení rodičia, oznamujeme vám, že dňa 18.11. 2022 (piatok) bude prerušená prevádzka školy z technických príčin. Žiaci budú zároveň odhlásení z obedov. 

            Ďakujeme za pochopenie.                                        

          • Šarkaniáda 2022

            Dňa 27.10.2022 sa na našej škole uskutočnila Šarkaniáda 2022, súťaž o najkrajšie vytvoreného šakrana. Súťaže sa zúčastnili viaceré triedy, ktoré svoje práce v závere prezentovali. Ďakujeme všetkým za nádherne vytvorené práce.