• Z rozprávky do rozprávky

            Marec patrí knihám, a preto sme sa tento mesiac venovali knihám, ktoré sú dôležitou súčasťou nášho života. Ponúkajú nám množstvo informácií a prenesú nás do sveta fantázií. Vybrali sme sa “Z rozprávky, do rozprávky. Boli pripravené rozprávky: 1. Tri prasiatka, 2. Červená Čiapočka, 3. Snehulienka a sedem trpaslíkov, 4.Tri medvede. Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť a spoluprácu. 

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 3.3.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy. Zúčastnili sa ho žiaci prvého a druhého stupňa základnej školy, ktorí boli najúspešnejší v jednotlivých triednych kolách. Súťažilo sa v troch kategóriách. Prvú kategóriu tvorili žiaci 2. -4.ročníka, druhú kategóriu žiaci 5.-6.ročníka a tretiu kategóriu žiaci 7.- 9.ročníka. Spolu sa na Hviezdoslavovom  Kubíne predstavilo 17 žiakov, ktorí si pripravili rôzne ukážky od súčasných slovenských, ale aj svetových autorov. Aj v tomto školskom roku zasadli do poroty staré známe tváre – Mgr. Zuzana Šibová, Mgr. Melánia Ňachajová, PaedDr. Eva Lojová, Mgr. Anna Hudáková a Mgr. Lucia Olejárová. Členky poroty mali naozaj ťažkú a náročnú prácu, aby spoločne vybrali recitátorov, ktorí budú školu reprezentovať  na Okresnom kole HK v Prešove. Dňa 28.3.2023 nimi budú Maroš Mišenko v I. kategórii v prednese prózy a Daniel Marton v III. kategórii taktiež v prednese prózy. Všetci im už teraz držíme palce!

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe vysokej chorobnosti žiakov, pedagógov a odporúčania RÚVZ v Prešove riaditeľ školy v dňoch 23.3. - 24.3. 2023 prerušuje výchovno-vzdelávací proces. Žiaci, ktorí navštevujú školskú jedáleň, budú automaticky odhlásení z obedov. Nástup do školy bude v pondelok 27.3. 2023.

            Za pororozumenie vám ďakujeme.

             

          • Oznam

            Vážení rodičia.

            Dňa 22.03.2023 budú žiaci 5.A, 6.A, 7.A, 8.A triedy hromadne odhlásení z obedov v školskej jedálni z dôvodu riaditeľského voľna - testovanie deviatakov.

            Za pochopenie vám ďakujeme.