• Distribúcia Ag samotestov

            Oznamujeme Vám, že rodičia, ktorí prejavili záujem o antigénové testy pre svoje dieťa, si môžu osobne prevziať  ďalšie antigénové samotesty dňa 13.01.2022 (štvrtok) od 13:00 hod. do 16:30 hod. u p. Dlugošovej (kancelária oproti 2.A-4.A).  Upozorňujeme, že rodič sa svojim podpisom zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. 

            Rodič škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého samotestu cez EduPage.org, ktorý vykonáva v týždenných intervaloch v pondelok a vo štvrtok. V prípade, že bol žiak pozitívny –  žiak následne zostáva doma a rodič kontaktuje  všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

          • Návrat do školy

            Vážení rodičia, na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie sa žiaci vrátia do škôl v plánovanom termíne 10. januára 2022. Výučba bude prebiehať prezenčnou formou podľa platných rozvrhov hodín.

            Minister školstva vyzýva rodičov, aby žiakov pred nástupom do školy pretestovali a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa.

            Upozorňujeme ročičov, že po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov), rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (viď. príloha). Vyhlásenie môžete vyplniť a odoslať aj pomocou rodičosvkého konta v EduPage.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č.262 naďalej povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov.

                                                                                                             vedenie školy


            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx​​​​​​​

          • INFORMÁCIE O PROGRAME SPOLU MÚDREJŠÍ 3

            Vážení rodičia !

             

            Po úspešnom absolvovaní projektu Spolu múdrejší 2 sa naša škola zapája aj do programu Spolu múdrejší 3. Tento projekt podporuje školy, ktoré vytvárajú podmienky na zlepšenie vedomostí a zručností žiakov prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania a to v hodinách mimo vyučovania. Cieľom je vyrovnávať rozdiely vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, eliminovať riziko opakovania ročníkov, ako aj zmierniť negatívne dopady pandémie na vzdelávanie žiakov. Projekt sa bude realizovať v priebehu mesiacov január až jún 2022. Budú vytvorené skupiny 3-5 žiakov, kde budú žiaci jednej triedy príp. jedného ročníka. Doučovanie bude zamerané na hlavné vzdelávacie oblasti (slovenský jazyk, matematika, prvouka, prírodoveda, vlastiveda, anglický jazyk....). Do projektu sa môžu zapojiť všetci žiaci, ktorí majú záujem zlepšiť svoje vedomosti, upevniť prebrané učivo, alebo dobehnúť učivo zameškané z akéhokoľvek dôvodu. Harmonogram doučovania bude prispôsobený tak, aby prihláseného žiaka nepreťažoval. Prihlásený žiak absolvuje priemerne 2 vyučovacie hodiny doučovania týždenne.

            Doučovať budú pani učiteľky našej školy a pedagogické asistentky učiteľov.

          • Dištančné vzdelávanie

            Vážení rodičia na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 8.12.2021 sa s účinnosťou od 13.12.2021 do 17.12.2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov na druhom stupni s výnimkou základných škôl pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            Žiaci druhého stupňa (5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 7.C, 8.A, 8.B, 9.A) počas tohto obdobia prechádzajú na dištančné vyučovanie podľa pokynov triednych učiteľov. Účasť na dištančnom vyučovaní je povinná.

            Vianočné prázdniny sa uskutočnia v termíne od 20.12.2021 do 7.1.2022.

          • OZNAM - skrátené vyučovanie

            Vážení rodičia, na základe zhoršujúcej sa pandemickej situácie a rozhodnutia riaditeľa školy bude skrátené vyučovanie na 4 vyučovacie hodiny predlžené až do začiatku vianočných prázdnin, teda do 17.12.2021. V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme včas informovať. Ďakujeme za pochopenie.

            vedenie školy

          • Zodpovednosť k peniazom

              Dňa 26.11.2021 sa v špeciálnych triedach na I. stupni uskutočnila aktivita s názvom "Zodpovednosť k peniazom". Ako názov vypovedá, jednotlivé úlohy boli zamerané hlavne na rozvoj finančnej gramotnosti.

               Žiaci si zopakovali druhy mincí a bankoviek, učili sa rozpoznávať životné potreby a nevyhnutné výdavky od tých nepotrebných, oboznámili sa so vzťahom práce a osobného príjmu. V hre na obchod si okrem organizovania financií a precvičovania matematiky upevňovali aj zásady slušného správania. Na záver si pripomenuli význam šetrenia a dôležitosť zodpovedného prístupu k peniazom.

          • Informácia o projekte "Spolu múdrejší II"

            Vážení rodičia !

                  Naša škola sa zapája do projektu Spolu múdrejší 2. Tento projekt podporuje školy, ktoré vytvárajú podmienky na zlepšenie vedomostí a zručností žiakov prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania a to v hodinách mimo vyučovania. Cieľom je vyrovnávať rozdiely vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, eliminovať riziko opakovania ročníkov ako aj zmierniť negatívne dopady pandémie na vzdelávanie žiakov. Projekt sa bude realizovať v priebehu mesiacov október až december 2021. Budú vytvorené skupiny 3-5 žiakov, kde budú žiaci jednej triedy príp. jedného ročníka. Doučovať budú pani učiteľky našej školy a pedagogické asistentky učiteľov.

          • SCHRÁNKA DÔVERY

            MILÍ ŽIACI, NA STENE VO VESTIBULE SA NACHÁDZA SCHRÁNKA DÔVERY.

             

            PREČO JU VLASTNE MÁME?

            pre vás pre všetkých, ktorí sa chcú niekomu zdôveriť ...

            ... so svojimi radosťami,

            ... so svojimi starosťami,

            ... s nápadmi,

            ... s prosbou o pomoc,

            ... so svojimi myšlienkami,

            ... ak niekomu chcete pomôcť, ale neviete ako,

            ... s čímkoľvek na čo musíte neustále myslieť.

             

            KTO JU ČÍTA?

            koordinátorka primárnej prevencie – Bc. Mariana Dlugošová

            výchovná poradkyňa -  Mgr. Katarína Bernátová

            školská špeciálna pedagogička – PaedDr. Alena Páleníková

            školská psychologička – Mgr. Alžbeta Polačková  

             

            SCHRÁNKA DÔVERY SA RIADI TÝMITO PRAVIDLAMI:

              • svoje nápady, výzvy, pripomienky, kritiku či pochvalu, sťažnosť, problém - čokoľvek, čo ťa trápi, napíš na papier a vhoď do schránky,
              • odkaz môže byť podpísaný, ale aj anonymný. riešiť sa budú len slušné odkazy,
              • lístočky môžu byť podpísané, ale aj nepodpísané. nezabúdaj, že ak lístok nepodpíšeš a napíšeš „pomôž mi“, nebudem vedieť zasiahnuť, keďže nevieme komu mám pomôcť,
              • ak chceš, aby som ti odpovedala na nejaké otázky, napíš na lístok svoj e-mail, kde ti bude odpoveď doručená,
              • záležitosti zasahujúce do intímnosti budú riešené diskrétne a to, čo je v listoch, sa nikto iný nedozvie!
              • pekné a milé odkazy môžu byť zverejnené na nástenke,
              • schránka dôvery sa bude vyberať priebežne.
          • Medzinárodný deň tolerancie

            Dňa 16.11. v roku 1995 členské štáty UNESCO prijali Deklaráciu princípov tolerancie a pri tej príležitosti UNESCO vyhlásilo 16. november za Medzinárodný deň tolerancie.

            Čo je to vlastne tolerancia? Tolerancia je harmónia v rôznorodosti, je to vzájomné rešpektovanie, akceptácia a uznanie bohatej odlišnosti svetových kultúr, foriem prejavu a spôsobov života ľudí. Je pestovaná znalosťou, otvorenosťou, komunikáciou a slobodou myslenia, svedomia a viery. Tolerancia je byť samým sebou bez potreby vnucovania svojich názorov a pohľadov iným. Je to predovšetkým aktívny prístup vyplývajúci z pochopenia všeobecných ľudských práv a základných slobôd iných. Uplatňovanie tolerancie neznamená tolerovať sociálnu nespravodlivosť alebo vzdať sa svojho presvedčenia. Znamená to, že každý má mať slobodne svoje presvedčenie a akceptovať, že iní majú tiež to svoje. 

          • Oznam

            Vážení rodičia, skrátené vyučovanie na 4 vyučovanie hodiny sa predlžuje do konca týždňa (26.11.2021). Ďakujeme za pochopenie.

          • OZNAM - skrátené vyučovanie

            Vážení rodičia, na základe zhoršenej pandemickej situácie na škole a rozhodnutia riaditeľa školy bude skrátené vyučovanie na 4 vyučovacie hodiny pokračovať aj 22. a 23.11.2021 (pondelok a utorok). O prípadných zmenách v organizácii vyučovania Vás budeme včas informovať. Ďakujeme za pochopenie.

                                                                                                                                                vedenie školy

          • Naša škola sa umiestnila v TOP 3 v súťaži Jazykový WocaBee šampionát!

            Žiaci triedy 8A-ANJ získali 2.miesto v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže.

            V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študentivšetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee.

            Celkovo sa do súťaže zapojilo takmer 60 000 žiakov! V našom okrese sa na krásnom 2.mieste umiestnili žiaci našej školy, konkrétne trieda: 8A-ANJ, ktorú vedie p. uč. Triščová. V súťažnom období 20.10. - 29.10.2021 nahrali denne v priemere 366 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.

            Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme!

             

            Stránka aplikácie: www.wocabee.app 

            Stránka súťaže/šampionátu: www.wocabee.app/sutaz