• Zahráme sa


            Projekt „Zahráme sa“ sa niesol v duchu vlastnoručnej výroby divadelnej bábky. Tvorivosti a kreativite sa v tomto prípade nekládli žiadne medze, žiaci V. A si mohli vybrať, aký druh bábky vlastnoručne vytvoria. Svoje zrealizované projekty odprezentovali na hodine literárnej výchovy. Výsledok ich úsilia bol pre všetkých príjemným oživením vyučovacej hodiny. Radosť z výrobkov nemali iba samotní autori, ale potešili všetkých zúčastnených. Aj keď boli spoločne vybratí traja najkreatívnejší žiaci, víťazmi boli všetci.

                                                                                                         Do divadlenia!

          • Svetový deň - pohybom k zdraviu

            10. 5. - Svetový deň - pohybom k zdraviu bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) v roku 2002. Cieľom tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle založenom na dostatku primeraného pohybu. Tento deň strávili naši prváci cvičením na jednej vyučovacej hodine netradičným cvičením, formou tabaty. 

          • Pokyny k prihlasovaniu a odhlasovaniu stravy

            Stravník sa môže na stravovanie prihlásiť alebo stravu odhlásiť

             

            • telefonicky ( 0919 400 566 )
            • osobne (nahlásením v kancelárii vedúcej ŠJ)
            • cez aplikáciu Edupage
            • sms na tel. č. 0919 400 566

            Z dôvodu dodržiavania hygienických predpisov a predpisov Zásad správnej výrobnej praxe (HACCP) a to hlavne z dôvodu objednávania mäsa a pečiva, sa odhlasovanie a prihlasovanie stravy musí uskutočniť načas,

            aspoň 24 hodín vopred, avšak najneskôr do 14:00 hod. deň dopredu !!!

             

            Po tomto termíne stravník  už nebude odhlásený a v načas neodhlásený deň má možnosť si  pre obed prísť do ŠJ.

            V prípade choroby stravníka je možné odobrať stravu v ŠJ (v čase od 10:30 – 11:30 hod.), v prvý deň choroby, pokiaľ strava nebola načas odhlásená. V ďalších dňoch je stravu nutné odhlásiť, osobný odber už nie je možný.

            Ráno nie je možné stravu odhlasovať.

            Výnimkou sú pondelky, kedy môžete stravu odhlásiť najneskôr do 8:00 hod.

             

            Ak sa dieťa nezúčastnilo na vyučovacom procese min. 1 vyučovaciu hodinu, nemá nárok na dotáciu na obed. V tento deň, kedy nebola odhlásená načas strava alebo si príde stravník pre obed, mu je účtovaná suma bez dotácie, teda  v plnej výške! 

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • OZNAM

            Vážení rodičia, milí žiaci. 

            Dňa 05.05.2023 (piatok) bude skrátené vyučovanie na štyri vyučovacie hodiny z dôvodu rezortného dňa učiteľov.

            ŠKD bude v prevádzke do 15:00 hod.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Deň lesov


            V rámci mesiaca apríl, ktorý je zameraný na les, sme jeden deň v našej škole venovali aktivitám ohľadom prírody a lesa. Tento deň žiaci s pani učiteľkami strávili prechádzkou v lese kde si vysvetlili ako sa správame v lese a prečo sú stromy pre život človeka také dôležité.  V rámci rozvíjania svojej šikovnosti a kreativity, žiaci, ktorí nenavštívili les si ho vytvorili z papiera.

          • Deň Zeme


            Posledná farba farebného týždňa bola zelená, preto sme tento deň spojili s aktivitami v okolí školy, aby sme si pripomenuli Deň Zeme. Zasadili sme dva stromčeky a priesady do kvetinového záhonu. V areáli žiaci usilovne vyzbierali a triedili odpad. Vyčistili aj ulice v blízkosti školy. Nakoniec si overili svoje vedomosti o živej a neživej prírode a pripomenuli potrebu ochrany životného prostredia. Patrí im pochvala a vďaka za usilovnosť a ochotu .