• Recykluj a vyhraj - 1. miesto

            Naša škola sa tento školský rok zapojila do 21.ročníka súťaže s názvom Recykluj a vyhraj, ktorú každoročne organizuje MILK AGRO s.r.o a to v kategórii F - pieseň. Zložili sme a naspievali so žiakmi pieseň, ktorá sa umiestnila na 1.mieste a stala sa tak tohtoročnou hymnou Milk Agro. Ďakujeme pani učiteľke Mgr.Olejárovej za návrh a text. Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za naspievanie víťaznej piesne.


            Koordinátor ENV Mgr. Fatľová

          • Archeoskanzen a múzeum v Nižnej Myšli

            Ako ľudia žili na našom území v dobe bronzovej sa mohli naši žiaci 5.-7. roč. ZŠ presvedčiť pri návšteve múzea a archeoskanzenu v Nižnej Myšli dňa 2.5.2024. Prešli sa priamo po miestach, kde pred vyše 3500 rokmi žili ľudia a zanechali po sebe zvyšky domov, keramických pecí či pecí na zlievanie bronzu, kolovú osadu a samozrejme množstvo hrobov. Žiaci mali možnosť nahliadnuť do verných kópií domov z danej doby postavených priamo na pravekých základoch pôvodných domov. V múzeu potom mohli vidieť množstvo originálnych predmetov nájdených v tejto lokalite a zároveň spoznať krutosť a rituály života v dávnych dobách. Príjemným osviežením bolo občerstvenie sa v bufete. Peknú atmosféru dňa nám utvorilo aj krásne slnečné počasie.   

          • Deň lesov

            V rámci mesiaca apríl, ktorý je zameraný na les, sme jeden deň v našej škole venovali aktivitám ohľadom prírody, lesa a života v ňom. Tento deň žiaci so svojimi učiteľmi strávili prechádzkou v prírode, v lese kde si vysvetlili pravidlá ako sa správame v lese, druhy stromov, prečo sú stromy pre život človeka také dôležité, aké zvieratká v lese žijú, atď. Vrámci rozvíjania svojej šikovnosti a kreativity, žiaci, ktorí nenavštívili les si ho vytvorili z papiera.