• Imatrikulácia prvákov 11/2018

            30.11.2018 sme s pomocou našich cechmajstrov, žiakov starších ročníkov prijali do školského cechu našich najmladších žiačikov, prváčikov. Na imatrikulácii ukázali to, čo sa stihli naučiť:  písmenká aj čísla, nové básničky, tanček a pesničky. Po slávnostnom akte, kde ich p. zástupkyňa " popísala školskou ceruzou " zaspievali hymnu prváčikov. Celá oslava vyvrcholila rezaním spoločnej torty, na ktorej si všetci  s chuťou pochutnali. Želáme prváčikom, aby sa im v škole darilo, aby mali dobré výsledky a robili radosť rodičom.

          • Večer v škole - 11/2018

            Bolo to veľmi super. Boli tam dobré stanovištia. Mali sme aj diskotéku a super pesničky. / M.Sallai/

            Večer v škole bol super. Mali sme súťaže, diskotéku aj balóny. Rozdelili nás do jedenástich skupín. Najviac sa mi páčila súťaž Popoluška. Bolo to dobré. Keď som išla domov, mala som z toho dobrý pocit. / T.Gumanová/

            Boli tam super súťaže aj pesničky. A bolo to superdisco. Boli tam aj super atrakcie. A skončili sme na 9.mieste. Bolo to jednoducho super. / M.Kravec/

            Bolo to super. Mali sme diskotéku a imatrikuláciu prvákov. keď som prišla domov, mala som vykričané hlasivky. Ale súťaže boli super! / B.Martonová/

          • Deň starkých na I. stupni - 10/2018


            Aj my sme si uctili našich starých rodičov pásmom plným spevu, piesní, tancov a divadelných predstavení  , počas ktorých si mohli naše babky a dedkovia oddýchnuť a zaspomínať  na svoje mladé školské časy. Vystúpenie vnukov a vnučiek ich milo potešilo , za čo sme aj my dostali odmenu  v podobe zákuskov a chlebíčkov, ktoré nám priniesli starí rodičia. Ďakujeme Vám !

          • Jablkový deň - 10/2018


               Žiaci 1. stupňa základnej školy si jabĺčkový deň spríjemnili rôznymi aktivitami a pochúťkami, ktoré pripravili doma s rodičmi. Po úvodnom rozhovore o tom, aké je jabĺčko pre náš organizmus dôležité, sme si spravili zopár aktivít s použitím jablka v rôznej forme: výživa, džús, sušené jablko, ... Deťom sa tieto malé súťaže veľmi páčili . Jablko nás sprevádzalo pri tanci aj speve. DOBRÚ CHUŤ !!!

          • Výchovný koncert spoločnosti LETart - Dr. Zembolí, Trinásta komnata - 10/2018

            18. 10. 2018 k nám zavítala spoločnosť LETart, so spevákom zo skupiny AYA Borisom Lettrichom. Žiakom prvého a druhého stupňa odohrala veľmi krásne, plnohodnotné interaktívne koncerty, plné hudby a náučných prezentácií. 

            "Dr. Zembolí" bol určený pre I. stupeň ZŠ. Je to zábavný interaktívny koncert plný poučných textov a veselých pesničiek, ktoré sú zamerané na otázky ekológie a zodpovednosti k budúcemu vývoju našej zeme. Hudobníci spolu s deťmi hľadali spôsoby ako jednoducho, denno-denne, malými krôčikmi a bez veľkých rečí dokážeme liečiť našu Zem.

            Pre žiakov II. stupňa zahrala program s názvom "Trinásta komnata". Program nazerá do sveta dnešnej mladej generácie cez dvere zakázanej trinástej komnaty. Ona je symbolom zla, ktoré oslovuje mladých a ponúka niečo, čo má mladého človeka vytrhnúť z nudnej a šedej reality.  Muzikanti otvárali mládeži dvere iných komnát, cez ktoré vedie cesta k úspechu. Empatia a dobro sú pojmy, ktoré kladieme na najvyššie miesto v hodnotovom rebríčku dnešného človeka.

            Ďakujeme spoločnosti LETart za veľmi krásny zážitok.

          • „Ujo policajt v Mš“


            V materskej škole nás  navštívil ujo policajt. Volá sa Vlastimil Kočiš a je to otecko nášho kamaráta Vlastíka z triedy Lienok. Priniesol so sebou a ukázal nám všetko, čo potrebuje policajt vo výkone služby. Samozrejme, že sme si všetko , čo sa dalo aj vyskúšali. Ďakujeme.

          • Babka a dedko v MŠ

            Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sme I. a II. trieda pripravili pre našich starých rodičov krátky kultúrny program a pohostenie, ktoré chystali deti z I. triedy. Program sa dedkom a babkám páčil a aspoň na chvíľu sme im spestrili jedno popoludnie.

          • "Na ceste k slovenskej štátnosti" - exkurzia Košice

            V piatok, 12.10.2018, sa žiaci 6. - 9. roč. ZŠ zúčastnili prehliadky výstavy "Na ceste k slovenskej štátnosti" v Kunsthalle v Košiciach. Výstava je zorganizovaná pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky a zároveň 25. výročia vzniku Slovenskej republiky. Žiaci mali možnosť nahliadnuť do archívnych dokumentov, fotografií, ale aj krátkych filmov týkajúcich sa rôznych historických udalostí zo storočnice spoločného štátu Čechov a Slovákov. Na záver mohli elektronickou formou absolvovať stručný kvíz z dejín Československej republiky. Najmä pre vyššie ročníky ZŠ bola výstava vhodným doplnkom aktuálneho učiva dejepisu. Všetkým pedagógom ako aj žiakom ďakujeme za slušné správanie a vzornú reprezentáciu školy.     

                                                                                            Mgr. Matúš Baňas

          • Festival detského folklóru

            Dňa 5.10. 2018 sa žiaci Klásku (krúžku ľudového tanca a spevu) zúčastnili Festivalu detského folklóru v meste Gelnica. MsÚ zorganizoval pilotný ročník festivalu tohto druhu. Okrem našich žiakov sa predstavili aj Jadlovček z Margecian, Srdiečko z Gelnice a iné...

            Klások sa úspešne prezentoval s novým programom, ktorý je výpoveďou tradičnej detskej hry, spevu a tanca detí žijúcich v minulosti na dedine regiónu Šariš.

            Ďakujeme všetkým, ktorý prispeli k uskutočneniu akcie a členom Klásku prajeme ďalšie úspechy a bohaté zážitky.

          • Európsky deň jazykov - 09/2018

            Tento rok sme si na škole opätovne pripomenuli Európsky deň jazykov (26.september). Naši vyučujúci anglického, nemeckého a ruského jazyka spolu so žiakmi zostavili kvíz pre starších žiakov o reáliách Veľkej Británie, Nemecka a Ruska. Žiaci 5.A a 6. A si pripravili program nabitý aktivitami a  hrami na rozvíjanie jazykových zručností žiakov prvého stupňa, ktorí zasa na oplátku zaspievali veselé pesničky. Žiaci  6. B zahrali známy príbeh Rómea a Júlie. Žiaci 5.B a 5.C vytvorili krátku jazykovú reťaz a zarecitovali riekanku. Tvorivé činnosti spestrili bežný školský deň a veríme, že rozšírili obzor vedomostí. 

          • Konverzačný týždeň v anglickom jazyku - 5/2018

            Týždeň od 14.5.-18.5.2018 bol na našej škole opäť výnimočný – už po tretíkrát k nám zavítali britskí lektori spoločnosti TalkTalkCourses Sam (Londýn) a Alex (Birmingham). Žiaci 7.-9. ročníka si počas 6 vyučovacích hodín denne zdokonaľovali svoje komunikačné schopnosti. V závere týždňa všetci žiaci získali certifikát o absolvovaní tohto konverzačného cvičenia, ktoré sa nieslo vo veľmi priateľskej atmosfére.

                                                                                                Mgr. Viera Šoltísová

             

          • Aj naše deti klokanili!!!

             

                 V marci na našej škole prebehla medzinárodná matematická súťaž Matematický klokan. Do tejto celosvetovej súťaže sa  na Slovensku zapojilo  67 000 detí. V našej škole súťažili deti z prvého aj druhého stupňa. Veľmi pekne sa umiestnil a cenu školského šampióna získal Ján Tomko z 8. ročníka.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za zapojenie do súťaže a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

                                                                                                                                    Mgr. Martina Vaščáková

          • Hviezdoslavov Kubín 2018 - okresné kolo

            V dňoch 22. 3. - 23.3.2018 sa žiaci Daniel Marton 3.A  a Marek Karabinoš 7.A zúčastnili okresnej súťaze v umeleckom prednese poézie a prózy, ktorú organizuje DJZ Jonáša Záborského, útvar osvetovej činnosti.

            Aj keď sa našim žiakom nepodarilo obsadiť stupienky víťazov, patrí im veľké poďakovanie za reprezentáciu našej školy, ale aj veľký obdiv za ich odvahu.